Od leta 1975 na Oddelku za živilstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani organizirajo seminarje s temeljnim poslanstvom seznaniti diplomante živilske tehnologije in druge strokovnjake, ki se profesionalno ukvarjajo z živilstvom in prehrano z najaktualnejšimi novostmi na teh področjih. Letos so organizirali s Slovenskim prehranskim društvom tradicionalne 30. Bitenčeve živilske dneve z naslovom “Živilstvo in prehrana med tradicijo in inovacijo”.
Dogodek je potekal v jubilejnem letu praznovanja 100-letnice Univerze v Ljubljani. V okviru 30. Bitenčevih živilskih dnevov so strokovnjaki različnih področij predstavili področja pridelave, predelave, konzerviranja, embaliranja, skladiščenja, trženja in uživanja hrane v luči med tradicionalnim in inovativnim ter odnos potrošnikov do tradicionalnih in inovativnih živil, kakor tudi zelo aktualne teme s področja prehrane, spet v luči tradicije na eni in številnih novosti na drugi strani.
Širina in aktualnost teme je spodbudila tudi naše podjetje, da smo sodelovali pri dobrodošlici z našimi sladkimi dobrotami Pekarne Grosuplje.