Preprosto

Preprosto

Od strica bi povedal eno tako preprosto. Sonce, voda, zrak in kruh, poskrbi, da imel boš duh.

10 sklec

10 sklec

Če se nečesa bojiš, potem narediš 10 sklec in ti je takoj lažje.

Zgodnje vstajanje 

Zgodnje vstajanje 

Za zgodnje vstajanje je fajn, da ne spiš sam in da imaš naročen samo en izvod časopisa. In te to spravi pokonci, ker ga hočeš prebrati ta prvi in v miru.

 

S srcem.

S srcem.

Karkoli delaš v življenju, delaj to do konca in s srcem.

Kako ne metati v smeti starega kruha.

Kako ne metati v smeti starega kruha.

Moja babica je zato delala šnite. Namočiš v jajce, popečeš, za otroke malo posladkaš in je stvar rešena.

– Matija

Hočeš, nočeš, moraš.

Hočeš, nočeš, moraš.

Moj star oče je bil zelo blag človek, malo drugačen kot njegovi vrstniki, umetniška duša bi rekli nekateri. In njegove domislice so bile res hecne, a ena stvar me je kot otroka nervirala pri njem. Kadarkoli sem rekla, da česa nočem, me je pogledal in z nasmeškom rekel: “Hočeš, nočeš, moraš:” Kljub temu, da nisem več otrok, se še znajdem v situaciji, ko česa nočem. In včasih, ko gre zares, se mi zdi, da ga slišim, ko me opogumlja: “Hočeš, nočeš, moraš.”

– Sabina

Nasvet stare mame.

Nasvet stare mame.

Kako se pripraviti za popoldanski počitek, da ne spiš predolgo? Vzemi v roko en šop ključev in roko iztegni čez posteljo. Ko ti ključi padejo na tla, se zbudiš in to je to. Dovolj si spal.

Vedno dobro stresi mokro perilo!

Vedno dobro stresi mokro perilo!

“Vedno dobro stresi mokro perilo preden ga obesiš ali daš v sušilni stroj.” So bile modre besede moje matere, ki je v svoji mržnji do likanja razvila tehniko, ki ji omogoča, da se temu opravilu kar se da uspešno izogiba. V ta namen me je v otroštvu z vojaško strogostjo spremljala pri obešanju perila. In rezultat – vzgojila je še dve osebi, ki namesto likanja čas raje porabljata za stresanje perila.