Pšenični polbeli kruh
Štruca je narejena iz pšenične polbele in črne ter ržene moke. Pod temnorjavo hrustljavo skorjo se skriva mehka sredica z velikimi luknjami. Kruh ima zaradi dolgega postopka priprave in dodanega kvasnega nastavka bogat in poln okus ter dolgo svežino. Domača peka temni se odlično ujema z jedmi na žlico in dobrotami iz domače pečenke.
pšenična polbela moka, voda, pšenično kislo testo (voda, pšenična polbela moka, starter kultura), pšenična črna moka, pšenična bela moka, ržena moka T 1250, jodirana sol, kvas, pšenični gluten, gostilo (E 412), pšenično kislo testo v prahu (pšenična črna moka, starter kultura), sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina), ržena polnozrnata moka, pražen ječmenov slad, encimi.
Lahko vsebuje sledi soje, mleka, sezama, jajc, volčjega boba, gorčičnih semen in oreškov (vse vrste).