• Domov
  • Zgodba
  • Krušne zgodbe
    • O projektu
    • O kruhu
    • Naše zgodbe
  • Skupina
  • Izdelki
  • ZAPOSLITVE
  • Aktualno
  • Kontakt
30.07.2019

EUROPEADE 2019

Deli…


  • Facebook


  • Twitter


  • Linkedin


  • Email


  • Pinterest

Ljudski pevci Zarja, ki spadajo pod okrilje Folklorne skupina France Prešern iz Račne so se letos udeležili Europeade 2019, ki je potekalo v mestu Frankenbergu, v Nemčiji, med 17. in 21. julijem.

Europeade je največji festival folklore. Letos je potekal pod naslovom Evropa v naših srcih. Festival poteka vsako leto v mesecu juliju, države gostiteljice pa se izmenjujejo in udeleži se ga več kot 5000 ljubiteljev ljudskih običajev (plesalcev, glasbenikov in pevcev) iz 180 regij v Evropi. Folklorne skupine delijo svojo tradicijo in kulturo, tako med seboj kot tudi z lokalnimi prebivalci, s svojimi tradicionalnimi pesmimi, plesi in glasbo.

V tednu dni se na različnih prizoriščih v mestu predstavijo skupine s svojimi pesmimi, plesi in glasbo. Nastopajo v narodnih nošah in z ljudskimi glasbili. S svojo kulturo in raznolikostjo ustvarjajo evropsko prijateljstvo in enotnost ter jo delijo med prebivalce mesta.

V Pekarni Grosuplje vsako leto podpremo naše ljudske pevce in plesalce, ki širijo dober glas o Sloveniji tudi po Evropi.

 

AKTUALNO
Obisk predsednika Državnega sveta RS Marka Lotriča
28.11.2023
V začetku oktobra je občino Grosuplje obiskal predsednika Državnega sveta RS Marka Lotriča. Sprejel ga je župan dr. Peter Verlič in direktorica uprave Zdenka Grozde. Predstavila sta mu večje projekte, predvidene v občini, osrednji del pogovora je bila izgradnja novega Kulturnega centra Grosuplje.
>Več
Domači kruh za male in velike užitke ob vseh priložnostih
25.11.2023
Domači kruh s svojim omamnim vonjem in hrustljavo skorjico je nekaj, kar preprosto zadovolji brbončice, pa najsi je lakota ali samo želja. Svež, topel, dišeč košček, vsak ima svojega, najljubšega. Običaj – ...
>Več
Domači kruh iz najboljše pekarne v Sloveniji
22.10.2023
Domači kruh je osnovno živilo, pripravljeno iz moke in vode. Prvi dokazi o njegovi peki segajo 10.000 pred našim štetjem. Medtem ko so Egipčani 6000 pred našim štetjem po naključju odkrili fermentacijo, so ga premožni Grki namakali v vino in med. Skozi leta je peka doživljala velik napredek, šele v 20. stoletju pa so začeli dodajati kemikalije, zaradi katerih je hleb postal mehkejši, bel in bolj svež.
>Več
Kontakt

Član skupine
DON DON D.O.O.

Gasilska cesta 2
1290 Grosuplje
Slovenija, EU

www.dondon.si
info@dondon.si

tel: +386 (0)1 78 66 900

 

>Vsi kontakti skupine Don Don
OSTALE BLAGOVNE ZNAMKE V SKUPINI
  • Tvojih 5 minut
  • Don Don
Hitre povezave Pekarne Grosuplje
  • Zgodba
  • Skupina
  • Aktualno
  • Sledite nam
    ID za DDV SI72961074 MŠ 5844550000
    TRR IBAN SI56 0310 0100 3099 507 (SKB banka d.d.),
    IBAN SI56 0700 0000 3403 626 (GORENJSKA BANKA d.d.),
    Copyright © Don Don d.o.o. 2016. Vse pravice pridržane. Pravno obvestilo arnoldvuga+ BMA Studio