Pekarna Grosuplje ne le spremlja, temveč tudi ustvarja trende v pekarski branži. Z novim kruhom po imenu LCHF KRUHEK ZDRAVKO se pridružujemo trendu prehranjevanja imenovanem LCHF (low carb, high fat). To pomeni, da na jedilniku zmanjšamo ogljikove hidrate (na 10 %), vnašamo beljakovine (20 %), večino energije pa pridobimo iz maščob
(70 %).
LCHF KRUHEK ZDRAVKO zaradi določenega razmerja hranilnih vrednosti ustreza LCHF načinu prehranjevanja. Vsebuje kar 55 % manj ogljikovih hidratov kot ostali kruhi Pekarne Grosuplje saj največji delež v kruhu, kar 38 %, zasedajo semena. Kruhek je narejen brez kvasa in brez dodanih aditivov. Moke je le toliko, kot jo vsebuje dodano polnozrnato kislo testo. Kruhek je izredno bogatega, rahlo sladkastega in polnega okusa. V sredici se skriva zaklad semen, med katerimi prevladuje okus bučnih semen. Sredica je sočna in ostane sveža več dni. O njegovem bogastvu pričajo spodnje prehranske in zdravstvene trditve.
PREHRANSKE TRDITVE:
ZDRAVSTVENE TRDITVE: