#krušne zgodbe: Babičin mešani kruh z manj soli

Svojim zvestim kupcem Pekarna Grosuplje tokrat ponuja posebnost med kruhi. Pestri izbiri različnih vrst kruha Pekarne Grosuplje se je pridružil nov izdelek Babičin mešani kruh, ki sledi podpisu Zaveze odgovornosti pri zmanjševanju soli v kruhu. Odlikuje ga 25 % zmanjšana vsebnost soli glede na povprečno vsebnost soli v skupini pšenični mešani kruh Pekarne Grosuplje, ki znaša 1,2 g na 100 g pečenega izdelka. Babičin mešani kruh ohrani poln okus kljub manjši vsebnosti soli, saj se dopolnjujejo okusi pšenične, ržene in ajdove moke ter različnih semen (sončnična, sezamova, lanena in bučna). Kruh je izdelan s kvasnim nastavkom, ki mu podaljša svežino in daje značilen okus. Skorja je rjavo zapečena in bogato posipana s sončničnimi in sezamovi semeni, sredica pa je mehka in enakomerno luknjičava z vidnimi semeni ter koruznim zdrobom. PREHRANSKE TRDITVE: • Vir beljakovin • Zmanjšana vsebnost soli ZDRAVSTVENE TRDITVE: • Beljakovine prispevajo k povečanju mišične mase. • Beljakovine prispevajo k vzdrževanju mišične mase. • Beljakovine prispevajo k ohranjanju zdravih kosti.