#krušne zgodbe: Kruh Živko

Na krušnih policah najdete novi kruh Pekarne Grosuplje, ki pritegne pozornost z netipično obliko za kruh. To je Kruh Živko, ki vsebuje bogat nabor polnozrnatih sestavin in tako sledi podpisu Zavez odgovornosti, ki govori o povečuje deleža polnozrnatih sestavin v kruhu. Kruh Živko v svoji sredici vsebuje dvojico polnozrnatih mok – pšenično polnozrnato in pirino polnozrnato moko. Pohvali se lahko tudi z vsebnostjo pšeničnih kalčkov, ki se prav tako štejejo k polnozrnatim izdelkom in so odgovorni za njegov sladkast okus. Skorja je rjavo zapečena, razpokana in posuta s pšeničnimi kalčki, sredica pa je zaprte strukture z enakomerno luknjičavostjo. Narejen je brez dodanih aditivov. Kruh Živko vsebuje 3,8 g vlaknin na 100 g izdelka, priporočen dnevni vnos pa povprečno znaša med 25 g - 35 g na dan. Prav tako je Živko bogat z beljakovinami, saj jih vsebuje precej več od preostalih pekovskih izdelkov, kar 11 g na 100 g izdelka. Vir vlaknin in beljakovin v tem kruhu so pšenični kalčki, ki so najbolj dragocen del pšenice. Kalčki v zamesu dopolnijo okus, dajejo izdelku sladkasto noto, prav tako so za hrustljav učinek posuti po skorjici. Živko vas bo prepričal z značilnim okusom, v katerem se nežno prepletata sladkoba in maslenost. PREHRANSKE TRDITVE: • Vir beljakovin • Vir prehranske vlaknine ZDRAVSTVENE TRDITVE: • Beljakovine prispevajo k povečanju mišične mase. • Beljakovine prispevajo k vzdrževanju mišične mase. • Beljakovine prispevajo k ohranjanju zdravih kosti.