#krušne zgodbe: Skorjavka temna – Domača dopeka

V družini kruhov Domača dopeka smo pripravili novo štručko Skorjavka temna. Skorjavka temna je izdelana v obliki štruce po tradicionalnem postopku priprave testa z dodatkom kvasnega nastavka, ki daje sredici značilno mehkobo. Izdelana je na osnovi pšenične polbele in bele moke, koruznega zdroba ter ržene moke. Vsemu temu smo dodali dobro merico krompirjevih kosmičev, zato je kruh izredno aromatičen in hkrati dobro ohrani svežino tudi po več dni. Njegova sredica je sočna, zlato rjava skorja pa rustikalno razpokana in po dopeki hrustljavo zapečena. Kruh je pripravljen v delno pečeni obliki in pakiran, zaradi česar ostane svež vse do doma potrošnika. S končno dopeko kruha v lastnem domu osvežimo aromo in okus, skorjici povrnemo hrustljavost sveže pečenega kruha, sredica pa ostane mehka in sočna več dni. Navodila za domačo dopeko:

  • Štručko vzamemo iz vrečke in jo položimo na pekač.
  • Pečico segrejemo na 200 – 220 °C nato štručko dopečemo v 10 – 12 minutah.
  • Pustimo, da štručka nekaj minut počiva in se ohladi. Dober tek!