Babičin pisani kruh smo zamesili iz treh vrst testa, ki skupaj predstavljajo mešanico najboljših sestavin in okusov. Ajdovo, koruzno in pšenično testo je skrbno prepleteno v lep tribarven motiv, ki se poda prav vsaki priložnosti. Testo smo pripravili po dolgotrajnem postopku z dodatkom naravnega kislega testa, zato je sredica mehka in sočna ter ohrani večdnevno svežino. Babičin pisani kruh je pripravljen brez aditivov in le iz najboljši sestavin, ki zaokrožijo polnost njegovega bogatega okusa. Babičin pisani kruh pa s seboj prinaša tudi prav posebno zgodbo o pomenu kruha kot potice v naši preteklosti. Etnolog in profesor doktor Janez Bogataj, velik poznavalec slovenske kulturne dediščine je v svoji knjigi Krušni zakladi Slovenije zapisal: “Pregovor “ne išči kruha nad potico” ima pomenljivo sporočilo. Odslikuje razmere v dediščini na Slovenskem, ko je zlasti v praznični prehrani pomenila potica z orehovim ali kakim drugim nadevom večkrat nedosegljiv ideal. Zato so se ljudje, še zlasti iz revnejših slojev, poskušali približati temu idealu prazničnega vzdušja. Namesto nedosegljive potice so spekli njen ponaredek- pisan kruh. Spekli so ga iz treh vrst testa (pšeničnega, ajdovega in koruznega), ki je zvit v treh različnih barvnih plasteh ustvarjal podobo potice.” (Iz knjige krušni zakladi Slovenije, 2003)