#krušnezgodbe: Kruhek Zdravko

Brez dodanih aditivov

Pekarna Grosuplje ne le spremlja temveč tudi kreira trende v pekarski branži. Z novim kruhom po imenu Kruhek Zdravko se pridružujemo novim trendom prehranjevanja. Kruhek Zdravko vsebuje kar 55 % manj ogljikovih hidratov kot ostali kruhi Pekarne Grosuplje saj največji delež v kruhu, kar 38 % zasedajo semena. Kruh je narejen brez kvasa in brez dodanih aditivov. Moke je le toliko kot jo vsebuje dodano polnozrnato pirino kislo testo. Kruhek je izredno bogatega, rahlo sladkastega in polnega okusa. V sredici se skriva zaklad semen, med katerimi prevladuje okus bučnih semen. Sredica je sočna in ostane sveža več dni. O njegovem bogastvu pričajo prehranske in zdravstvene trditve. PREHRANSKE TRDITVE:

  • Zmanjšana vsebnost ogljikovih hidratov
  • Vir beljakovin
  • Visoka vsebnost nenasičenih maščob
  • Visoka vsebnost večkrat nenasičenih maščob
  • Visoka vsebnost prehranske vlaknine
ZDRAVSTVENE TRDITVE:
  • Beljakovine prispevajo k povečanju mišične mase.
  • Beljakovine prispevajo k vzdrževanju mišične mase.
  • Beljakovine prispevajo k ohranjanju zdravih kosti.
  • Nadomestitev nasičenih maščob z nenasičenimi maščobami v prehrani prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v hrani.
Pridružuje se izbrani druščini tako imenovanih funkcionalnih kruhov, kjer so svoje mesto že zasedli super kruh, pirin polnozrnati kruh, hud kruhek in beljakovinski kruh.