#krušnezgodbe: Super kruh vitamin+

S kvasnim nastavkom

Super kruh vitamin+ je kruh, ki smo ga z novo recepturo še bolj obogatili in še vedno idealen za vse tiste, ki jim zdrav življenjski slog predstavlja stil življenja. To je kruh, ki predstavlja neverjeten zaklad hranilnih snovi. V kruhu najdete kar 6 živil z visoko vsebnostjo hranljivih snovi kot so beljakovine in vlaknine. Ta so chia semena, semena kvinoje, špinača, matcha zeleni čaj, alge spirulina in kurkuma. Z novo recepturo smo izboljšali svežino kruha, dodali pa smo tudi mešanico vitaminov ( D, B1, B3, B6, B7) in mineralov (železa). O njegovem bogastvu pričajo tudi PREHRANSKE TRDITVE: • VISOKA VSEBNOST PREHRANSKE VLAKNINE (vsebuje več kot 7 g prehranskih vlaknin na 100 g kruha) • VIR BELJAKOVIN ( beljakovine zagotavljajo več kot 15% energije od celotne energijske vrednosti) • VIR VITAMINA B6 • VIR VITAMINA D • VIR NIACINA (VITAMIN B3) • VISOKA VSEBNOST TIAMINA (VITAMIN B1) • VISOKA VSEBNOST BIOTINA (VITAMIN B8). • VIR ŽELEZA VREDNOST VITAMINOV IN MINERALOV V 100 G SUPER KRUHA VITAMIN+ (PV* priporočeni vnos): • Vitamin D: 0,78 µg na 100 g kruha • Tiamin (B1): 0,42 mg (38 % PV*) • Niacin (B3):2,8 mg ( 18 % PV*) • Biotin (B7): 18,5 µg (37 % PV*) • Vitamin B6: 0,40 mg (29 % PV*) • Železo: 3,6 mg (26 % PV*) ZDRAVSTVENE TRDITVE: • Vitamin D prispeva k ohra¬njanju zdravih kosti, delovanju mišic, ohranjanju zdravih zob in delovanju imunskega sistema. • Vitamin B6 prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Tiamin prispeva k sproščanju energije pri presnovi. • Tiamin prispeva k delovanju živčnega sistema. Tiamin prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju. • Tiamin ima vlogo pri delovanju srca. Niacin prispeva k ohranjanju zdrave kože. Niacin prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. • Železo ima vlogo pri nasta¬janju rdečih krvničk in hemoglobina. Železo ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Železo ima vlogo pri prenosu kisika v telesu. • Beljakovine prispevajo k povečanju mišične mase. • Beljakovine prispevajo k vzdrževanju mišične mase. • Beljakovine prispevajo k ohranjanju zdravih kosti.