#krušnezgodbe: Super kruh

Na krušnih policah vas čaka nov kruh iz naše pekarne. Super kruh je kruh za vse tiste, ki jim zdrav življenjski slog predstavlja stil življenja. To je kruh, ki predstavlja neverjeten zaklad hranilnih snovi.  Super kruh vsebuje kar 6 sestavin visokih vsebnosti hranljivih snovi kot so beljakovine in vlaknine. Z njimi si lahko popestrimo vsakodnevno prehrano in v telo vnesemo večje količine bogatih hranilnih snovi. Izbrane sestavine so:

  1. CHIA, ki je seme oljne kadulje in to so majhna semena z veliko močjo.
  2. KVINOJA je starodavna rastlina, ki se jo uporablja na podoben način kot žitarice, čeprav je bližnja sorodnica pese in špinače.
  3. ŠPINAČA je zelena listnata zelenjava. Je eno od živil z največjo paleto hranil.
  4. MATCHA ima posebno intenzivno zeleno barvo in okus po oreščkih. Narejena je iz najboljših čajnih listov.
  5. SPIRULINA je modro – zelena klorofilna alga, ki predstavlja zelo hranljivo živilo.
  6. KURKUMA je tropska začimba, ima značilno rumeno barvo ter specicen okus in vonj. Okus kurkume spominja na mešanico ingverja in pomaranče, ki pričara prijeten občutek toplote.
Kruh ima hrustljavo skorjico, ki ji koruzni zdrob in sezam dajeta atraktivno sončno rumeno barvo. O njegovem bogastvu pričajo tudi prehranske trditve: VISOKA VSEBNOST PREHRANSKE VLAKNINE (vsebuje več kot 7 g prehranskih vlaknin na 100 g izdelka) in VIR BELJAKOVIN ( beljakovine zagotavljajo več kot 15% energije od celotne energijske vrednosti). Zdravstvene trditve:
  • Beljakovine prispevajo k povečanju mišične mase.
  • Beljakovine prispevajo k vzdrževanju mišične mase.
  • Beljakovine prispevajo k ohranjanju zdravih kosti.