Ste vedeli, da je hramba kruha povezana tudi z letnim časom?

Poleti je še posebej pomembno, da imamo za hrambo kruha poseben čist in zračen prostor. Ko prinesemo kruh iz trgovine domov, morajo biti površine, ki so v stiku z njim (posode, košara ali blago …), čiste in oprane.  

ZAKAJ JE TO POMEMBNO?

Poleti so temperature višje in v zraku je veliko vlage, zato odsvetujemo hrambo kruha v neprodušno zaprtih posodah ali vrečkah. Kruh mora dihati, najboljše so vrečke ali prtiči iz blaga. V bližini mesta, kjer hranimo kruh, ne smemo imeti sadja in zelenjave, saj s tem povečamo verjetnost vnosa plesni in njihovih spor, ki se v vlažnem in toplem okolju razmnožijo že v dveh dneh. Priporočljivo je, da se poleti kupi toliko kruha, kolikor ga lahko gospodinjstvo poje v dveh dneh od dneva nakupa. Za tiste, ki bi kruh vseeno radi hranili daljše obdobje, priporočamo, da poleti kupite kruh z deklariranim daljšim rokom uporabnosti (pasteriziran ali s konzervansi).