V jesenskem času je ponovno zadišalo po okusnih novih kruhih iz Pekarne Grosuplje. Na krušnih policah vas pričakujeta skrbno zamešana kruha, ki imata svoj pečat okusnosti.
Polnozrnati kruh z lanom vas bo prijetno presenetil s sočno, gosto sredico in semeni lana. Štručko boste prepoznali po dveh vzporednih rezih, temni barvi in posipom iz ržene moke. Zamešan je iz pšenične polnozrnate in polbele moke z dodatkom pšeničnega kislega testa, ki da kruhu značilen vonj, aromo in prispeva k svežini. Bogatijo pa ga lanena semena.
Polnozrnati kruh z lanom ne vsebuje aditivov, kljub temu ohrani več dni svežino, zaradi vsebnosti kislega testa. Kruh ima prav zaradi polnozrnate pšenične moke in lanenih semen (7 %) prehransko trditev in zaradi polnozrnatih sestavin sledi podpisu Zavez odgovornosti, ki govori o povečuje deleža polnozrnatih sestavin v kruhu.
PREHRANSKA TRDITEV:
VISOKA VSEBNOST PREHRANSKE VLAKNINE
Ovseno koruzni kruh, iz pšenične in ovsene polnozrnate moke, odlikuje bogat okus po drobljenih bučnih semenih in koruznem zdrobu. Skorjica je rjavo zapečena s posipom koruznega zdroba, zaradi česar je tudi zelo hrustljava in prijetnega aromatičnega okusa. Sredica kruha je mehka in svetlo rumene barve z vidnimi drobljenimi bučnimi semeni. Ovsena polnozrnata moka, koruzni zdrob in drobljena bučna semena so tiste sestavine, ki zaokrožijo okus.
OVSENA POLNOZRNATA MOKA
DROBLJENA BUČNA SEMENA 6 %