• Domov
  • Zgodba
  • Krušne zgodbe
    • O projektu
    • O kruhu
    • Naše zgodbe
  • Skupina
  • Izdelki
  • ZAPOSLITVE
  • Aktualno
  • Kontakt
25.05.2017

Od nekdaj dober Durum kruhek

Deli...
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • email
  • Pinterest

Po prvovrstne okuse vam ni več treba daleč. Pekarna Grosuplje se je v iskanju novih arom in izkustev tokrat podala v pokrajino, ki jo zaznamujeta izjemna kulinarična in kulturna pestrost. Bogata krušna dediščina južne Italije nas je navdihnila, da smo za vas ustvarili poseben Durum kruhek, pripravljen po tradicionalnem dolgotrajnem postopku iz 100% pšenične durum moke.

Durum kruhek iz Pekarne Grosuplje je izdelan iz 100% durum moke. To običajno uporabljamo za pripravo testenin, a se zaradi izjemnih pecilnih lastnosti uporablja tudi v pekarstvu. Tako kot veleva izvorna receptura, smo kruhu dodali tudi durum kislo testo, ki poskrbi za polnost okusa in zlato obarvano sredico. Obe sestavini sta značilni za južno Italijo, ki že od nekdaj slovi po tradiciji dobrega kruha.

Tako rimski pesnik Horacij (37 pr.n.št.) omenja kruh iz te pokrajine in ga opiše kot »daleč najboljši kruh, ki je tako dober, da ga pameten popotnik vzame s seboj, ko nadaljuje pot«. Prav iz te južno italijanske pokrajine (Puglia) prihaja durum moka, ki jo uporabljamo za naš Durum kruhek.

Priprava durum kruha velja za eno najstarejših krušnih tradicij, mnogi so celo prepričani, da je ravno durum kruh najboljši kruh na svetu. Za durum moko je značilna visoka absorpcija vode, ki se med peko počasi sprošča in tako vpliva na podaljšano svežino kruha, ki so jo skromni kmetje v preteklosti še kako cenili.

Durum kruhek iz Pekarne Grosuplje v obliki štručke ima atraktivno, rustikalno, hrustljavo in zlato rumeno skorjico, sredica pa je nežna, rumena in zelo prožna. Kruhek ima poseben sladkast okus po durum moki, značilno aromo in vonj. Zaradi dolgih postopkov v procesu proizvodnje kruha in dodanega kislega testa ostane kruhek dolgo svež, hrustljav in aromatičen.

Vse dobre in naravne sestavine smo tokrat združili z izvirno recepturo Italijanskega juga in s svojim pekarskim znanjem ter ustvarili rustikalni kruhek, ki vas bo navdušil s svojo zgodbo in bogatostjo okusa.

Edinstven Durum kruhek iz 100% durum moke bo na voljo od 25. maja na prodajnih policah Mercatorjevih prodajaln.

 

AKTUALNO
RUSTIKALNI HLEBEC
04.11.2020
Dišeča mojstrovina izpod spretnih rok naših najboljših pekov
>Več
RUSKA KAPELICA 2020
29.07.2020
Leto je zopet naokoli in sredi julija smo v Pekarni Grosuplje pripravili tradicionalni krušni izdelek- pleteni hlebec, ki predstavlja našo krušno dediščino na tradicionalni slovesnosti ob Ruski kapelici pod Vršičem. ...
>Več
OBISK KOŠARKAŠKEGA KLUBA GROSUPLJE
24.07.2020
Ob zaključku košarkarske sezone 2019/ 2020 sta Pekarno Grosuplje obiskala predsednika ženskega in moškega Košarkarskega kluba Grosuplje Dare Brezovar in Peter Hojč. Direktorici Alenki Zavrl Mozetič sta se zahvalila za ...
>Več
Kontakt

Član skupine
DON DON D.O.O.

Gasilska cesta 2
1290 Grosuplje
Slovenija, EU

www.dondon.si
info@dondon.si

tel: +386 (0)1 78 66 900

 

>Vsi kontakti skupine Don Don
OSTALE BLAGOVNE ZNAMKE V SKUPINI
  • Tvojih 5 minut
  • Don Don
Hitre povezave Pekarne Grosuplje
  • Zgodba
  • Skupina
  • Aktualno
  • Sledite nam
    ID za DDV SI72961074 MŠ 5844550000
    TRR IBAN SI56 0310 0100 3099 507 (SKB banka d.d.),
    IBAN SI56 0700 0000 3403 626 (GORENJSKA BANKA d.d.),
    Copyright © Don Don d.o.o. 2016. Vse pravice pridržane. Pravno obvestilo arnoldvuga+ BMA Studio

    Piškotki

    To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo.. Več o tem

    Piškotki

    To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo.. Več o tem