• Domov
  • Zgodba
  • Krušne zgodbe
    • O projektu
    • O kruhu
    • Naše zgodbe
  • Skupina
  • Izdelki
  • ZAPOSLITVE
  • Aktualno
  • Kontakt
25.05.2017

Od nekdaj dober Durum kruhek

Deli…


  • Facebook


  • Twitter


  • Linkedin


  • Email


  • Pinterest

Po prvovrstne okuse vam ni več treba daleč. Pekarna Grosuplje se je v iskanju novih arom in izkustev tokrat podala v pokrajino, ki jo zaznamujeta izjemna kulinarična in kulturna pestrost. Bogata krušna dediščina južne Italije nas je navdihnila, da smo za vas ustvarili poseben Durum kruhek, pripravljen po tradicionalnem dolgotrajnem postopku iz 100% pšenične durum moke.

Durum kruhek iz Pekarne Grosuplje je izdelan iz 100% durum moke. To običajno uporabljamo za pripravo testenin, a se zaradi izjemnih pecilnih lastnosti uporablja tudi v pekarstvu. Tako kot veleva izvorna receptura, smo kruhu dodali tudi durum kislo testo, ki poskrbi za polnost okusa in zlato obarvano sredico. Obe sestavini sta značilni za južno Italijo, ki že od nekdaj slovi po tradiciji dobrega kruha.

Tako rimski pesnik Horacij (37 pr.n.št.) omenja kruh iz te pokrajine in ga opiše kot »daleč najboljši kruh, ki je tako dober, da ga pameten popotnik vzame s seboj, ko nadaljuje pot«. Prav iz te južno italijanske pokrajine (Puglia) prihaja durum moka, ki jo uporabljamo za naš Durum kruhek.

Priprava durum kruha velja za eno najstarejših krušnih tradicij, mnogi so celo prepričani, da je ravno durum kruh najboljši kruh na svetu. Za durum moko je značilna visoka absorpcija vode, ki se med peko počasi sprošča in tako vpliva na podaljšano svežino kruha, ki so jo skromni kmetje v preteklosti še kako cenili.

Durum kruhek iz Pekarne Grosuplje v obliki štručke ima atraktivno, rustikalno, hrustljavo in zlato rumeno skorjico, sredica pa je nežna, rumena in zelo prožna. Kruhek ima poseben sladkast okus po durum moki, značilno aromo in vonj. Zaradi dolgih postopkov v procesu proizvodnje kruha in dodanega kislega testa ostane kruhek dolgo svež, hrustljav in aromatičen.

Vse dobre in naravne sestavine smo tokrat združili z izvirno recepturo Italijanskega juga in s svojim pekarskim znanjem ter ustvarili rustikalni kruhek, ki vas bo navdušil s svojo zgodbo in bogatostjo okusa.

Edinstven Durum kruhek iz 100% durum moke bo na voljo od 25. maja na prodajnih policah Mercatorjevih prodajaln.

 

AKTUALNO
Kar 45 zlatih odličij za izdelke iz skupine Don Don
14.02.2025
Izdelki skupine Don Don so letos prejeli toliko priznanj kot še nikoli
>Več
Kruh brez kvasa, ki ga lahko uživate brez skrbi
30.06.2024
Kruh brez kvasa je odlična alternativa za ljudi, ki se iz različnih razlogov izogibajo uživanju svežega ali suhega kvasa v živilskih izdelkih. Nekateri opažajo, da so preobčutljivi na to sestavino, saj imajo ob ...
>Več
Kolesarski maraton treh občin
18.06.2024
Kolesarsko društvo Grosuplje, v so organizaciji z Zavodom za turizem in promocijo Grosuplje, je v začetku juniju uspešno izvedlo 244. kolesarski maraton treh občin. Maratona se je udeležilo preko 600 udeležencev, ki so se na sončno nedeljsko jutro podali po razgibanih trasah občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje. Družine z otroci so se udeležile Družinskega maratona, ki je potekal po Grosuplju in okoliških krajih.
>Več
Kontakt

Član skupine
DON DON D.O.O.

Gasilska cesta 2
1290 Grosuplje
Slovenija, EU

www.dondon.si
info@dondon.si

tel: +386 (0)1 78 66 900

 

>Vsi kontakti skupine Don Don
OSTALE BLAGOVNE ZNAMKE V SKUPINI
  • Tvojih 5 minut
  • Don Don
Hitre povezave Pekarne Grosuplje
  • Zgodba
  • Skupina
  • Aktualno
  • Sledite nam
    ID za DDV SI72961074 MŠ 5844550000
    TRR IBAN SI56 0400 0027 7681 065 (OTP d.d.),
    IBAN SI56 0700 0000 3403 626 (GB d.d.),
    Copyright © Don Don d.o.o. 2024. Vse pravice pridržane. Pravno obvestilo arnoldvuga+ BMA Studio