Dan slovenske hrane poteka tretji petek v novembru vzporedno z akcijo Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je namenjena promociji zavedanja o pomembnosti lokalne samooskrbe, domače pridelave in predelave ter ohranjanju čistega in zdravega okolja. Širši javnosti predstavlja pomen kmetijstva, čebelarstva in pravilne zdrave ter uravnotežene prehrane, ki jo želi vpeljati na naše jedilnike.
Akciji se vsako leto pridružijo tudi vrtci in osnovne šole, ki na ta dan uživajo v zajtrku pripravljenem izključno iz polnovrednih lokalnih živil.
V prav posebni akciji je slovenski zajtrk letos že šestič zapored pričakal tudi potnike in zaposlene na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer so razdelili 1100 paketov zajtrkov in tako sporočilo o kvaliteti slovenske prehrane ponesli tudi preko naših meja. Lično pripravljeni paketi so vsebovali slovenski kruh, mleko, maslo, sirček in jabolko in so nedvomno polepšali zgodnje jutro marsikateremu potniku.
Pekarna Grosuplje je ponosni partner projekta Slovenski zajtrk in si še naprej prizadeva k spodbujanju zavedanja o pomenu zagotavljanja hrane pridelane v lokalnem okolju.
AKTUALNO
Rženi kruh – zakaj bi se moral pogosteje znajti na jedilniku vsakogar izmed nas? 18.04.2024
Rženi kruh je prehransko pomemben vir ogljikovih hidratov in vlaknin, ki je v zadnjem času zaradi svojih številnih zdravstvenih koristi vse bolj priljubljen. Najpogosteje po njem posežejo vsi tisti, ki si prizadevajo za ...
>VečKoruzni kruh z mehko sredico in hrustljavo skorjico
Koruzni kruh se ponaša z zapeljivo hrustljavo skorjico ter edinstvenim, rahlo sladkastim okusom. V sebi skriva pravo bogastvo beljakovin, antioksidantov, magnezija ter vitamina E. Ima nekoliko manjši glikemični indeks kot ...
>VečKrompirjev kruh za zajtrk, kosilo in večerjo
Krompirjev kruh si zasluži malo več pozornosti, kot ga je imel do zdaj. Odlikujeta ga edinstven okus in gosta struktura. Je prava izbira, ki si jo privoščite za zajtrk, kosilo ali večerjo. Lahko se postreže samostojno ...
>Več