Dan slovenske hrane poteka tretji petek v novembru vzporedno z akcijo Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je namenjena promociji zavedanja o pomembnosti lokalne samooskrbe, domače pridelave in predelave ter ohranjanju čistega in zdravega okolja. Širši javnosti predstavlja pomen kmetijstva, čebelarstva in pravilne zdrave ter uravnotežene prehrane, ki jo želi vpeljati na naše jedilnike.
Akciji se vsako leto pridružijo tudi vrtci in osnovne šole, ki na ta dan uživajo v zajtrku pripravljenem izključno iz polnovrednih lokalnih živil.
V prav posebni akciji je slovenski zajtrk letos že šestič zapored pričakal tudi potnike in zaposlene na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer so razdelili 1100 paketov zajtrkov in tako sporočilo o kvaliteti slovenske prehrane ponesli tudi preko naših meja. Lično pripravljeni paketi so vsebovali slovenski kruh, mleko, maslo, sirček in jabolko in so nedvomno polepšali zgodnje jutro marsikateremu potniku.
Pekarna Grosuplje je ponosni partner projekta Slovenski zajtrk in si še naprej prizadeva k spodbujanju zavedanja o pomenu zagotavljanja hrane pridelane v lokalnem okolju.
AKTUALNO
Kruh brez kvasa, ki ga lahko uživate brez skrbi 30.06.2024
Kruh brez kvasa je odlična alternativa za ljudi, ki se iz različnih razlogov izogibajo uživanju svežega ali suhega kvasa v živilskih izdelkih. Nekateri opažajo, da so preobčutljivi na to sestavino, saj imajo ob ...
>VečKruh s semeni je okusen in zdrav 01.06.2024
Kruh s semeni je priljubljena in zdrava različica kruha. Testo je obogateno z dodatki, ki spadajo med neprecenljive zakladnice vlaknin, mineralov, vitaminov, beljakovin in zdravih maščob. Najpogosteje se v testo dodajajo ...
>VečOvseni kruh spečen po tradicionalnem receptu, ki ga boste vzljubili
Ovseni kruh iz več različnih razlogov velja za bolj zdrav nadomestek klasičnega belega kruha. K temu prispevajo predvsem njegova hranilna in zdravju prijazna sestava, ki spodbujajo prebavo in blagodejno vplivajo na ...
>Več