Dan slovenske hrane poteka tretji petek v novembru vzporedno z akcijo Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je namenjena promociji zavedanja o pomembnosti lokalne samooskrbe, domače pridelave in predelave ter ohranjanju čistega in zdravega okolja. Širši javnosti predstavlja pomen kmetijstva, čebelarstva in pravilne zdrave ter uravnotežene prehrane, ki jo želi vpeljati na naše jedilnike.
Akciji se vsako leto pridružijo tudi vrtci in osnovne šole, ki na ta dan uživajo v zajtrku pripravljenem izključno iz polnovrednih lokalnih živil.
V prav posebni akciji je slovenski zajtrk letos že šestič zapored pričakal tudi potnike in zaposlene na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer so razdelili 1100 paketov zajtrkov in tako sporočilo o kvaliteti slovenske prehrane ponesli tudi preko naših meja. Lično pripravljeni paketi so vsebovali slovenski kruh, mleko, maslo, sirček in jabolko in so nedvomno polepšali zgodnje jutro marsikateremu potniku.
Pekarna Grosuplje je ponosni partner projekta Slovenski zajtrk in si še naprej prizadeva k spodbujanju zavedanja o pomenu zagotavljanja hrane pridelane v lokalnem okolju.
AKTUALNO
Maraton treh občin 14.06.2022
Po dolgih treh letih se je v začetku junija spet vrnil Kolesarski maraton treh občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje, ki je bil 22. po vrsti. V centru mesta se je zbralo več kot 600 kolesark in kolesarjev, od tega skoraj 200 kolesarjev Družinskega maratona.
>VečPohod ob 20-letnici Čebelarskega centra Slovenije 09.06.2022
Na Čebelarski zvezi Slovenije (ČZS) so letos izpeljati pohod, namenjen 20-letnici odprtja Čebelarskega centra Slovenije na Brdu pri Lukovici. Pohod je imel tudi dobrodelno noto, saj so s Pošto Slovenije, poskrbeli za postavitev učnega čebelnjaka, namenjenega varovancem VDC Koper. Čebelnjak jim bo služil v izobraževalne in terapevtske namene
>VečObisk ministra za kmetijstvo dr. Jožeta Podgorška v Pekarni Grosuplje 14.04.2022
Vlada Republike Slovenije je imela v petek delovni obisk v južnem delu osrednjeslovenske regije. Začela je z delovnim posvetom v občini Grosuplje, kjer so spregovorili o vrsti odprtih vprašanj, predvsem o projektih v regiji, črpanju evropskih sredstev, izobraževanju, trgu dela in o dolgotrajni oskrbi. Kmetijski minister dr. Jože Podgoršek je obiskal Pekarno Grosuplje, ki je najstarejša uveljavljena pekarska znamka v Sloveniji.
>Več
Piškotki
To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo.. Več o tem