Dan slovenske hrane poteka tretji petek v novembru vzporedno z akcijo Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je namenjena promociji zavedanja o pomembnosti lokalne samooskrbe, domače pridelave in predelave ter ohranjanju čistega in zdravega okolja. Širši javnosti predstavlja pomen kmetijstva, čebelarstva in pravilne zdrave ter uravnotežene prehrane, ki jo želi vpeljati na naše jedilnike.
Akciji se vsako leto pridružijo tudi vrtci in osnovne šole, ki na ta dan uživajo v zajtrku pripravljenem izključno iz polnovrednih lokalnih živil.
V prav posebni akciji je slovenski zajtrk letos že šestič zapored pričakal tudi potnike in zaposlene na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer so razdelili 1100 paketov zajtrkov in tako sporočilo o kvaliteti slovenske prehrane ponesli tudi preko naših meja. Lično pripravljeni paketi so vsebovali slovenski kruh, mleko, maslo, sirček in jabolko in so nedvomno polepšali zgodnje jutro marsikateremu potniku.
Pekarna Grosuplje je ponosni partner projekta Slovenski zajtrk in si še naprej prizadeva k spodbujanju zavedanja o pomenu zagotavljanja hrane pridelane v lokalnem okolju.
AKTUALNO
KAR 33 ODLIČIJ ZA NAJBOLJŠE KRUHE IN KROF PODJETJU DON DON 05.02.2021
Gospodarska zbornica Slovenije-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na 21. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega peciva, testenin, keksov in slaščic, kar 33 zlatih odličij pripela podjetju Don Don.
>VečRUSTIKALNI HLEBEC 04.11.2020
Dišeča mojstrovina izpod spretnih rok naših najboljših pekov
>VečRUSKA KAPELICA 2020 29.07.2020
Leto je zopet naokoli in sredi julija smo v Pekarni Grosuplje pripravili tradicionalni krušni izdelek- pleteni hlebec, ki predstavlja našo krušno dediščino na tradicionalni slovesnosti ob Ruski kapelici pod Vršičem. ...
>Več
Piškotki
To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo.. Več o tem