Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije je na 18. vrhu kmetijskih in živilskih podjetij v petek razglasila zmagovalce jubilejne 10. Ecotrophelia Slovenija 2018.
Cilj tekmovanja Ecotrophelia Slovenija je spodbujanje kreativnosti, inovativnosti, razvoja novih živilskih proizvodov, timskega dela ter razvoja kadrov. Tekmovanje povezuje slovensko živilsko-predelovalno industrijo s fakultetami in raziskovalci ter pri udejanjanju idej nudi dragoceno izkušnjo sodelujočim študentom.
Na letošnjem tekmovanju se je pomerilo 6 ekip študentov, med njimi tudi ekipa mladih, ki smo ji s strokovnimi nasveti pri razvoju kruha Zeleni rženko s semeni pomagali v Pekarni Grosuplje. Značilnost kruha je visoka vsebnost prehranskih vlaknin in kalija, Zelenemu Rženku s semeni pa je dodana tudi zelnica, ki nastane kot stranski produkt kisanja zelja.
V Pekarni Grosuplje smo študentom nudili pomoč na kritičnih točkah (HACCP), cenovni kalkulaciji izdelka, s svetovanjem pri testnih pekah ter prodajnih smernicah.
Zeleni Rženko s semeni se je na jubilejni 10. Ecotrophelii odlično odrezal in osvojil 3. mesto. V Don Don-u smo na uspešno sodelovanje zelo ponosni- ekipi, ki jo sestavljajo Jena Jamšek, Anja Mrhar, Primož Tutin in Zarja Zrinski, pa iskreno čestitamo in jim želimo še veliko inovativnosti.