Naša zgodba

Pekarna Grosuplje je danes visoko kakovostna pekarna in najstarejša uveljavljena pekarska znamka v Sloveniji, ki jo zaznamujeta povezanost zaposlenih ter njihova zavzetost in ljubezen do kruha.

kruhek

Vseskozi si prizadeva za združevanje krušne dediščine in sodobnih trendov ter je sinonim za odličen kruh že  70 let.

Pekarna Grosuplje je pekarna z bogato tradicijo, katere začetki delovanja segajo v leto 1951. V pripravo rahlih, okusnih pečenih štruc in hlebcev sta takrat dva peka v prostorih nekdanje stare obrtniške pekarne na Kolodvorski ulici v Grosupljem, vložila vse svoje znanje in izkušnje.

kruhek

Sledila so desetletja vztrajnega napredovanja in tehnoloških posodobitev, ki so Pekarni Grosuplje omogočila, da se zavihti v sam vrh slovenskega pekarstva.

Sodelovanje z Mercatorjem, ki mu je Pekarna Grosuplje v 70. letih najprej dobavljala kruh, se je širilo – leta 1978 sta se družbi prvič povezali in ostali povezani vse do leta 2015, ko je lastništvo Pekarne Grosuplje prevzelo podjetje Don Don.

 

Danes, tako kot nekoč, z enako ljubeznijo, znanjem in po izbranih tradicionalnih recepturah pripravljajo slasten kruh in pekovsko pecivo, svoje znanje in veščine pa prenašajo na mlajše in nove sodelavce.

kruhek

Prav znanju, ki se prenaša iz generacije v generacijo, gre zahvala, da je že več kot polovico našega kruha narejenega brez dodanih aditivov, po starih dolgotrajnih postopkih in z dodajanjem naravnega kislega testa.

Naše najbolj prepoznavne vrste kruha odlikujejo polnost okusa ter skladnost skorje in sredice.