Najboljše stvari se ohranijo v prijetnih spominih in starih receptih. V Pekarni Grosuplje se dobro zavedamo vrednosti ohranjanja znanja in tradicionalnih veščin priprave testa, zato smo se odločili, da ponovno oživimo postopek priprave kruha s kvasnim nastavkom, ki so ga poznale in pripravljale naše babice. S ponosom vam predstavljamo Babičin kruh, ki ga z znanjem, skrbnostjo in najboljšimi sestavinami za vas pripravljajo naši izkušeni pekovski mojstri.
Skrivnost odličnosti tako pripravljenega kruha se skriva v posebni dolgotrajni pripravi testa. Najprej pripravimo kvasni nastavek (ali predtesto), ki ga skrbno zamešamo iz moke, vode in ščepca kvasa ter pustimo počivati vsaj pol dneva. Nato v kvasni nastavek zamešamo ostale sestavine kruha in oblikujemo končno testo. S tako pripravo testa je mogoče najbolje izkoristiti naravne danosti uporabljenih sestavin in ustvariti okusne hlebce kruha kot so jih poznale naše babice. Takšen je tudi Babičin kruh. Odlikuje ga izjemna polnost okusa domačega belega kruha, izrazita aroma ter mehka in sočna sredica, obdana z mamljivo hrustljavo skorjo. Zaradi kvasnega nastavka, je za Babičin kruh značilna aromatičnost in dolgotrajna svežina. Da s takim postopkom priprave testa dosežemo čudovite in posebne čutne lastnosti kruha lastnosti kruha (vonj, okus, mehkoba, svežina) dobro vedo tudi drugi narodi, ki uporabljajo kvasni nastavek za pripravo svojih najboljših tradicionalnih izdelkov. Tako se izdelujejo prave francoske baguette, italijanske ciabatte in kruh panettone, švicarske tradicionalne kmečke vrste kruha, uporabljajo pa ga tudi v Španiji in Veliki Britaniji.
Da bi podobo kruha zaokrožili z izjemnim okusom, smo Babičin kruh ovili v papirnato pasico, ki vsebuje tradicionalne slovenske ornamente s prtov. Tradicija priprave kruha s kvasnim nastavkom je tako skrbno ohranjena in v najboljših rokah. Naj Babičin kruh spet zadiši. Zaprite oči in se prepustite bogatemu okusu dehtečega kruha, ki si, tako kot včasih, zasluži osrednje mesto na mizi. Podelite ga s svojimi ljubljenimi in jim poklonite drobec čarobnosti, ki je skrita v bogatosti izvirnega okusa Babičinega kruha.
Do zares doberega kruha ni bližnjic. Pripravljen po dolgotrajni metodi s kvasnim nastavkom je edinstven. Babičin kruh iz Pekarne Grosuplje, narejen z ljubeznijo in lepimi spomini na babičino dišečo kuhinjo.
Babičin kruh je od 18.10 na voljo v vseh Mercatorjevih trgovinah.