Beli kruh je zaradi svoje mehke sredice in hrustljave dišeče skorjice med najbolj priljubljenimi vrstami krušnih izdelkov. Zaradi nevtralnega okusa spada med najbolj uporabne vrste kruha, saj je primeren za vse vrste sladkih ali slanih namazov, za pripravo sendvičev ali kot priloga k različnim glavnim jedem. Nemalokrat pa se zgodi, da si zaradi puhaste, nebeško mehke sredice, ki se kar topi v ustih, privoščimo kos kot samostojni prigrizek.
Pri proizvodnji bele moke se odstrani zunanji sloj zrna, ki je sicer bogat z vlakninami, minerali in vitaminom B, zato jih ta vsebuje manj kot neprečiščene vrste mok. Iz tega vidika je morda polnozrnat kruh boljša alternativa, sploh za ljudi, ki želijo v svoj jedilnik vključiti več vlaknin in poskrbeti za zdravo prebavo. Po drugi strani pa je beli kruh lažje prebavljiv in je kot tak odličen vir hitre energije, takrat ko jo potrebujemo.
Ker so okusi in prehranjevalne navade različni, je najboljša pekarna tista, ki zna prisluhniti svojim strankam in zadostiti njihovim potrebam. S to mislijo in ljubeznijo do ustvarjanja krušnih zgodb, so v Pekarni Grosuplje ustvarili skupino blagovnih znamk, ki zadovoljujejo brbončice še tako zahtevnih strank. Na njihovih policah se zato znajdejo različne vrste kruha in pekovskega peciva, toast, cvrto pecivo, sendviči in pakirane različice, ki so delno pečene ter pripravljene za domačo dopeko.
Polnozrnat kruh, za razliko od belega, vsebuje moko iz celega zrnja, zato je temnejši, malce bolj kompaktne strukture in polnega okusa. Z dodajanjem različnih semen, kosmičev in vlaknin, je odličen vir antioksidantov, mineralov in vitaminov skupine B. Sredica je običajno manj puhasta, kot jo ima beli kruh, a zato bolj sočna in ohranja svežino več dni. Nekateri prisegajo na te vrste krušnih izdelkov, saj so bogati z beljakovinami, hkrati pa vsebujejo manj ogljikovih hidratov.
Polnozrnat kruh ima nižji glikemični indeks, prebavlja se dlje časa in vzdržuje enakomerno raven sladkorja v krvi. Zato zagotavlja daljše obdobje sitosti in preprečuje nihanje energije. Kot polovica vseh vrst kruha v Pekarni Grosuplje je tudi ta izdelan brez dodanih aditivov. Še posebno pozornost med njimi si zasluži Bio babičin kruh, ki je narejen v celoti iz ekološko pridelanih sestavin. Čudovita kombinacija bele, črne, ržene polnozrnate, ovsene in ječmenove moke se dopolnjuje z mešanico lanenih, sončničnih in sezamovih semen.
Posebnež med zdravimi alternativami je kruhek Zdravko, ki je skoraj popolnoma brez moke. V njem prevladujejo semena bučnic, sončnic, lana, sezama, chia semena in indijskega trpotca. Zaradi vzhajanja vsebuje le polnozrnato pirino kislo testo in je pravi zaklad beljakovin, prehranskih vlaknin in nenasičenih maščob. Zato posegajo po njem predvsem tisti, ki se izogibajo uživanju ogljikovih hidratov.
Toast spada med pakirane vrste kruha, ki jih imamo običajno vedno pri roki. Otroci so navdušeni nad toplimi sendviči, odrasli pa ga uporabimo tudi pri pripravi gurmanskih prigrizkov. Običajno je narejen iz bele ali polnozrnate moke, njegov okus pa je lahko še obogaten z maslom. Poleg sendvičev je primeren za različne namaze, od masla, marmelade do avokada ali drugih sestavin po želji.
Toast velikokrat služi kot podlaga za pripravo omlet in drugih jajčnih jedi, saj dodaja jedem hrustljavo strukturo. Pri pripravi v opekaču namreč nastane toplotna reakcija med sladkorji in beljakovinami v kruhu in ta je odgovorna za značilno zlato rjavo hrustljavo skorjico na površini. Za najboljše rezultate je dobro, da je žar ali opekač segret na čim višjo temperaturo, saj tako zagotavlja hitro in enakomerno karameliziranje sladkorjev. S tem dobimo na površini hrustljavo zlato skorjico, v notranjosti pa ostane sočen in mehak.
Beli kruh, ki se uporablja za opekanje, je prav tako brez vsakršne prisotnosti aditivov, se pravi, da ne vsebuje nobenih konzervansov, barvil, ojačevalcev okusa in drugih kemičnih dodatkov. Pri izdelavi se uporabljajo izključno tradicionalne metode in postopki za ustvarjanje naravne teksture in okusa. Med osnovnimi sestavinami se tako znajdejo moka, voda in kislo testo za vzhajanje.
Beli kruh in ostale vrste pekovskih izdelkov, ki jih ustvarja Pekarna Grosuplje, odlikujejo najboljše sestavine, tradicionalni postopki in vključevanje sodobnih trendov v živilski panogi. Vse skupaj pa povezuje ljubezen do ustvarjanja krušnih zgodb in velika zavzetost zaposlenih. Rezultati so temu primerni, saj je blagovna znamka sinonim kakovosti na slovenskem tržišču že skoraj tričetrt stoletja.
Z uvajanjem sodobnih smernic v prehranske navade se poleg belih krušnih vrst vse bolj uveljavljajo polnozrnat kruh, pekovski izdelki brez kvasa, hlebčki z dodatkom semen, ki so odlični viri antioksidantov in beljakovin ter različne posebne vrste. Izbira je seveda stvar posameznika in njegovega življenjskega sloga ter okusa. Vsekakor pa v Pekarni Grosuplje zagotavljajo, da se lotijo priprave vsakega posameznega hlebčka, štručke in žemljice z vso odgovornostjo do svojih strank.
O odličnosti njihovih pekovskih izdelkov pričajo številna prejeta priznanja in nagrade, ki jih podeljuje Gospodarska zbornica in različni inštituti. Najboljša referenca pa so seveda zadovoljne stranke, ki se vedno znova vračajo v številne prodajalne širom Slovenije.